Vstopna stran
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Zaprtje Vojaškega muzeja Slovenske vojske
Ponedeljek, 12. Avgust 2019

Spoštovani prijatelji Vojaškega muzeja Slovenske vojske! Obveščamo vas, da bo muzej v petek, 16. avgusta, zaprt. K ogledu naših eksponatov vas ponovno vabimo v ponedeljek, 19. avgusta.

 
Otroci Večgeneracijskega centra obiskali Vojaški muzej Slovenske vojske
Petek, 19. Julij 2019
Foto: Večgeneracijski center Štajerska
Foto: Večgeneracijski center Štajerska

V četrtek, 18. julija, so Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali otroci, ki so na brezplačnem počitniškem varstvu v Večgeneracijskem centru Štajerska, ki deluje v okviru doma Danice Vogrinčič iz Maribora. Sprejela sta jih pedagog andragog mag. Gregor Kastelic in kustos mag. Mladen Horvat, ki sta za otroke pripravila delavnico o slovenskih državnih simbolih, na kateri so se otroci seznanili z državnimi simboli in pobarvali slovensko zastavo. Na kratko sta jim predstavila tudi slovensko osamosvojitev in razstavo o pehotnem ognjenem orožju, na koncu pa so si ogledali tudi oklepna vozila iz zbirke Vojaškega muzeja Slovenske vojske, ki se nahajajo v sosednji vojašnici Generala Maistra.

 
Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali otroci
Sreda, 10. Julij 2019
Fotografija: švod. Matjaž Česnik
Fotografija: švod. Matjaž Česnik

V sredo, 10. julija, so Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali otroci oratorija župnije Slivnica pri Mariboru. Za otroke do 5. razreda je kustos mag. Mladen Horvat pripravil pedagoško delavnico o slovenskih državnih simbolih. Mlajši otroci so najprej spoznali ključne državne simbole, nato pa so jih še ustrezno narisali in pobarvali. Starejši otroci pa so se na kratko seznanili tudi z dogajanjem med Vojno za Slovenijo. V sklopu obiska muzeja so si otroci ogledali še razstavo o pehotnem ognjenem orožju, ki jim jo je predstavil poročnik Franc Pleteršek.

 

Zadnji vnos v zbirko

Protitankovski top 47 mm Schneider M1937

V obdobju med 1918 in 1938 letom je Francoska vojska kot glavno protitankovsko orožje uporabljala poljski top 75mm Mle 1897.

VOJAŠKI MUZEJ SV

Vstopna stran
Muzej
Zbirke
Razstave
Publikacije
Novice in dogodki
Pedagoška dejavnost
Kontakti


Vojaški muzej
Kadetnica
Engelsova ulica 15
2111 Maribor
Tel.: +386 2 449 5006
Fax: +386 2 449 5377
E-mail: vojaski.muzej@gmail.com