Vstopna stran Novice in dogodki
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Vojaški muzej Slovenske vojske zaznamoval svoj dan in odprl razstavo
Petek, 25. Oktober 2019
Fotografija: Carmen Kos
Fotografija: Carmen Kos

V četrtek, 24. oktobra, so v okviru zaznamovanja dneva Vojaškega muzeja Slovenske vojske (uradni dan enote je sicer 26. oktober) v Vojaškem objektu Kadetnica odprli stalno razstavo »Bajoneti skozi čas« avtorja višjega kustosa Roka Filipčiča. Zbrane pripadnike je nagovoril načelnik Vojaškega muzeja Slovenke vojske polkovnik Zoran Vobič, ki je ob tej priložnosti pripadnikoma muzeja podelil medalje za dolgoletno delo v enoti.

Preberi več...
 
Razstava Vojaškega muzeja Slovenske vojske gostovala na Osnovnih šolah
Ponedeljek, 21. Oktober 2019
Fotografija: Vlado Žgeč/OZVVS Ptuj
Fotografija: Vlado Žgeč/OZVVS Ptuj

Razstava Vojaškega muzeja Slovenske vojske, Vojna za Slovenijo 1991, je v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Ptuj med 23. septembrom in 21. oktobrom 2019 gostovala na Osnovnih šolah Kidričevo, Cirkovce, Podlehnik in Dornava. V tem času so bila na šolah izvedena predavanja in predstavitve razstave za petnajst razredov učencev zadnje triade. Skupaj si je razstavo ogledalo okrog 1000 učencev, ki so bili nad videnim navdušeni, lepo pa so jo sprejeli tudi zaposleni na šolah.

 
Učenci in dijaki obiskali Vojaški muzej Slovenske vojske
Petek, 18. Oktober 2019
Fotografija: mag. Gregor Kastelic
Fotografija: mag. Gregor Kastelic

V sredo, 16. oktobra, in v četrtek, 17. oktobra, so Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali učenci Osnovnih šol iz območja Upravne enote Gornja Radgona in dijaki Srednje trgovske šole iz Maribora. Učence Osnovnih šol je po razstavah popeljal mag. Mladen Horvat, ogledali so si film o obnovi in zgodovini Kadetnice ter razstave o ognjenem orožju in Osamosvojitveni vojni 1991. Dijakom Srednje trgovske šole pa sta razstavi o pehotnem ognjenem orožju in o Osamosvojitveni vojni 1991 predstavila skupaj z mag. Gregorjem Kastelicem.