Vstopna stran Novice in dogodki
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Vojaški muzej Slovenske z veterani ZVVS v Brežicah
Torek, 17. April 2018
Fotografija: Vlado Žgeč
Fotografija: Vlado Žgeč

V soboto, 14. aprila, je v Brežicah potekala seja zgodovinske komisije Zveze veteranov vojne za Slovenijo, s katero sodeluje tudi pripadnik Vojaškega muzeja Slovenske vojske, mag. Gregor Kastelic. Beseda je tekla predvsem o 50. obletnici Teritorialne obrambe in z njo povezanimi projekti, kot so življenjepisi veteranov in zbornik, v katerem bi te življenjepise predstavili.


 
Pripadniki Vojaškega muzeja Slovenske vojske so se udeležili strokovnega usposabljanja
Torek, 10. April 2018
Fotografija: Vojaški muzej Slovenske vojske
Fotografija: Vojaški muzej Slovenske vojske

Pripadniki Vojaškega muzeja Slovenske vojske so se v ponedeljek, 9. aprila, udeležili regijskega izobraževanja za zaposlene v muzejih, ki ga je organiziralo Slovensko muzejsko društvo in je potekalo v Pokrajinskem muzeju Maribor. Predavanji je izvedel dr. Nikola Krstović, namenjeni pa sta bili predvsem muzealcem s celotne Štajerske, Pomurja in Koroške.

Preberi več...
 
Učenci obiskali Vojaški muzej SV
Ponedeljek, 9. April 2018
Fotografija: Vojaški muzej Slovenske vojske
Fotografija: Vojaški muzej Slovenske vojske

V četrtek, 5. aprila, so Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali učenci osnovnih šol Griže in Vransko II, prišli so skupaj z veterani iz OZVVS Žalec. Ogledali so si razstave orožja, Osamosvojitvene vojne 1991 in Republika Slovenija v mednarodnih operacijah in misijah. Poudarek je bil na tematiki osamosvajanja Slovenije.