Vstopna stran Novice in dogodki
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Obvestilo o zaprtju Vojaškega muzeja Slovenske vojske
Ponedeljek, 16. Marec 2020

Spoštovani obiskovalci,


obveščamo vas, da bo muzej zaradi nastalih razmer v zvezi s širjenjem korona virusa, do nadaljnjega zaprt. Več informacij najdete v pripetem obvestilu.

Hvala za razumevanje!

VM SV sporočilo za javnost o zaprtosti muzeja. - Prenesite datoteko

 
Na obisku v Muzeju slovenske policije
Četrtek, 5. Marec 2020
Fotografija: švod. Matjaž Česnik
Fotografija: švod. Matjaž Česnik

V torek, 3. marca, so pripadniki Vojaškega muzeja Slovenske vojske obiskali Muzej slovenske policije. Izvedli so sestanek kolektiva, nato pa sta jih sprejeli kustodinja in vodja muzeja Darinka Kolar Osvald, ki je predstavila delo in muzejske zbirke in Marija Ana Kranjc iz Zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki je predstavila zgodovino stavbe na Kotnikovi ulici v Ljubljani, kjer so prostori Muzeja slovenske policije. Sledil je ogled razstave o zgodovini policije na Slovenskem in kriminalističnega oddelka v Tacnu.

 
Kadetnico obiskali člani skupine Free Riders
Ponedeljek, 2. Marec 2020
Fotografija: poročnik Franc Pleteršek
Fotografija: poročnik Franc Pleteršek

V soboto, 29. februarja, so Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali člani motoristične skupine Free Riders iz Belgije. Sprejela sta jih pedagog andragog mag. Gregor Kastelic in poročnik Franci Pleteršek. Seznanili so se z zgodovino Kadetnice in si ogledali razstave o orožju, osamosvajanju in vojni za Slovenijo 1991, bojih za severno mejo in generalu Maistru ter o sredstvih zvez.