Vstopna stran Novice in dogodki
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
V Muzeju novejše zgodovine Slovenije izvedena delavnica Museums Unbound
Torek, 19. Februar 2019
Fotografija: Skupnost muzejev Slovenije
Fotografija: Skupnost muzejev Slovenije

V ponedeljek, 18. februarja, je v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani potekala prva v seriji brezplačnih delavnic Museums Unbound, ki jih je v Sloveniji v sodelovanju z veleposlaništvom ZDA organizirala Skupnost muzejev Slovenije. Delavnice se je udeležil tudi pedagog andragog iz Vojaškega muzeja Slovenske vojske, mag. Gregor Kastelic.

Preberi več...
 
Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali osnovnošolci
Torek, 12. Februar 2019
Fotografija: Vojaški muzej Slovenske vojske
Fotografija: Vojaški muzej Slovenske vojske

V torek, 12. februarja, so Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali učenci osnovne šole iz Destrnika. Sprejela sta jih mag. Mladen Horvat in mag. Gregor Kastelic in jih popeljala po razstavah v Kadetnici. Poudarek je bil na ogledu razstave in predstavitvi obdobja osamosvajanja Slovenije, ogledali pa so si še razstavo o ognjenem orožju, na koncu pa so se seznanili še z bogato zgodovino mariborske Kadetnice.

 
V Kadetnici postavljena muzealija meseca
Torek, 5. Februar 2019
Wilhelm von Doderer
Wilhelm von Doderer

Vojaški muzej Slovenske vojske je na ogled postavil muzealijo meseca za mesec februar, ki se nahaj v avli Kadetnice . Tokratna muzealija prihaja iz zbirke Umetniških del, za katero skrbi vodja Skupine za muzeologijo, major mag. Zvezdan Marković, ki se je odločil, da predstavi Litografijo Kadetnice, oziroma Litografijo K.K. CADETTEN-INSTITUT MARBURG DIE KAISERLICH – KOENIGLICHEN MILITAIR ANSTALTEN.