Vstopna stran Novice in dogodki
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Vojaški muzej Slovenske vojske na sejmu SOBRA 2018
Petek, 14. September 2018
Fotografija: https://sobotainfo.com/
Fotografija: https://sobotainfo.com/

Vojaški muzej Slovenske vojske se bo med 20. in 23. 9. 2018 predstavljal na mednarodnem sejmu obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA 2018 v Gornji Radgoni. Na razstavnem prostoru bodo obiskovalcem predstavljeni izbrani eksponati iz muzejskih zbirk, maketa Kadetnice, več razstav (o Mednarodnih operacijah in misijah, Osamosvojitveni vojni 1991…) ter še številne druge zanimivosti in predstavitve vezane na delo muzeja. Vljudno vabljeni!

 
Otroci obiskali Vojaški muzej Slovenske vojske
Sreda, 11. Julij 2018
Fotografija: Vojaški muzej Slovenske vojske
Fotografija: Vojaški muzej Slovenske vojske

V torek, 10. julija, so Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali otroci iz Maribora in okolice, ki svoje počitniške dni preživljajo v programu, ki ga vodi Dom Danice Vogrinec. Sprejela sta jih kustosa muzeja mag. Mladen Horvat in Rok Filipčič, ki sta jih popeljala po muzejskih razstavah. Skupaj so preživeli nekaj prijetnih uric in se naučili marsikaj novega o slovenski zgodovini.

 
Vojaški muzej Slovenske vojske odprl razstavo o Andreju Komelu pl. Sočebranu
Torek, 10. Julij 2018
Fotografija: Vojaški muzej Slovenske vojske
Fotografija: Vojaški muzej Slovenske vojske

V ponedeljek, 9. julija, je Vojaški muzej Slovenske vojske v Kadetnici odprl razstavo o Andreju Komelju plemenitemu Sočebranu, ki jo je pripravil pripadnik muzeja mag. Mladen Horvat. Razstavo so si ogledali tudi ministrica za obrambo Andreja Katič, poveljnik 72. brigade polkovnik Uroš Paternus in namestnik poveljnika Centra vojaških šol polkovnik Peter Zakrajšek.