Vstopna stran Novice in dogodki
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Otroci Večgeneracijskega centra obiskali Vojaški muzej Slovenske vojske
Petek, 19. Julij 2019
Foto: Večgeneracijski center Štajerska
Foto: Večgeneracijski center Štajerska

V četrtek, 18. julija, so Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali otroci, ki so na brezplačnem počitniškem varstvu v Večgeneracijskem centru Štajerska, ki deluje v okviru doma Danice Vogrinčič iz Maribora. Sprejela sta jih pedagog andragog mag. Gregor Kastelic in kustos mag. Mladen Horvat, ki sta za otroke pripravila delavnico o slovenskih državnih simbolih, na kateri so se otroci seznanili z državnimi simboli in pobarvali slovensko zastavo. Na kratko sta jim predstavila tudi slovensko osamosvojitev in razstavo o pehotnem ognjenem orožju, na koncu pa so si ogledali tudi oklepna vozila iz zbirke Vojaškega muzeja Slovenske vojske, ki se nahajajo v sosednji vojašnici Generala Maistra.

 
Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali otroci
Sreda, 10. Julij 2019
Fotografija: švod. Matjaž Česnik
Fotografija: švod. Matjaž Česnik

V sredo, 10. julija, so Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali otroci oratorija župnije Slivnica pri Mariboru. Za otroke do 5. razreda je kustos mag. Mladen Horvat pripravil pedagoško delavnico o slovenskih državnih simbolih. Mlajši otroci so najprej spoznali ključne državne simbole, nato pa so jih še ustrezno narisali in pobarvali. Starejši otroci pa so se na kratko seznanili tudi z dogajanjem med Vojno za Slovenijo. V sklopu obiska muzeja so si otroci ogledali še razstavo o pehotnem ognjenem orožju, ki jim jo je predstavil poročnik Franc Pleteršek.

 
V Čepincih odprt Graničarski muzej
Ponedeljek, 24. Junij 2019
Fotografija: švod. Matjaž Česnik
Fotografija: švod. Matjaž Česnik

V nedeljo, 23. junija, so se pripadniki Vojaškega muzeja Slovenske vojske v Čepincih udeležili svečanosti ob otvoritvi Graničarskega muzeja, ki je sovpadala z dnevom državnosti ter 100 letnico priključitve Prekmurja matični domovini.

Preberi več...